Hakkımızda

DunyaAsiklarDernegi.com-Yeni-LOGoDünya Aşıklar, Şairler, Yazarlar, Sanatçılar Kültür-Yardımlaşma-Eğitim Derneği

DERNEĞİN KURULUŞ AMACI : Beş bin yıllık türk kültürünün en önemli ögelerinden olan aşıklık şairlik yazarlık ve sanatçılık mesleğinin yok olmaması yaşatılması yeni nesillere bire bir aktarılması amacıyla kurulmuştur..

ÖNCELİKLE HEDEFLERİMİZDEN BİR TANESİDE YOK OLMAKTA OLAN AŞIKLIK GELENEĞİMİZİN GELECEK NESİLLEREDE AKTARILMASI İÇİN ,YENİ AŞIKLAR OZANLAR ŞAİRLER YAZARLAR VE SANATÇILAR YETİŞTİRMEK İÇİN ,EĞİTİM KURSLARI AÇIP  ÇIRAKLAR,YETİŞTİRMEK VE BÖYLECE SANATIN VE NESLİNİN DEVAMINI SAĞLAMAKTIR..

Bu hizmetlerin yapılabilmesi için hepinizin bildiği üzere maddi ve manevi desteklere ve yardımlara ihtiyaç vardır… Bunun için yapacağınız her türlü dernek adına ayni-nakdi, araç ve gereç yardımlarınıza şiddetle ihtiyaç vardır,,.

Yapacağınız bu yardımlarla biz dernek olarak dünyanın her yerindeki Türklere, Türk vatandaşlarına Türk Cumhuriyetlerine muhdariyet otonom azınlık olan türkün yaşadığı her yere bu aşıklık sanatını götürmek yaymak geliştirmek atalarımızın bize bıraktı mirası bizde gelecek olan neslimize yaşatarak bire bir dinleterek ,,en eski ve güçlü Türk kültürünü populist kültürlerden korumak ve kurtarmak amacındayız…bunun için çalışıyoruz el-ele verdik çünkü birlikte güçlüyüz bu derneği kurduk…

Amacımız sadece kültürümüze hizmet etmektir…

Dernek başkanı-Kurucusu: AŞIK YAKUP TEMELİ